0

Čikunova i Kolesnikov najbolji u Banja Luci

Ruski plivači Kliment Kolesnikov i Evgenija Čikunova najbolji su pojedinci na 15. Međunarodnom plivačkom mitingu “22. april” održanom ovog vikenda na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci.

Plivači iz Rusije bili su najuspešniji i u juniorskoj konkurenciji, a za najbolje su proglašeni Miron Lifincev i Ksenija Mišarina. Takmičari iz Rusije imali su najviše FINA bodova u zbiru tri discipline i na taj način pobedili konkurenciju na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci.

Najvredniji rezultat takmičenja ostvario je Kiril Prigoda na 200 metara prsno koji je sa 2:08.73 ostvario 938 FINA bodova. U mlađim kategorijama najuspešniji dečaci bili su Teo Štarc, Viktro Stefanović i Filip Marčeta, dok su najbolje devojčice Miena Đešević, Jasmin Bejks i Esma Dizić.

Na ovogodišnjem Međunarodnom plivačkom mitingu nastupilo je više od 520 plivača iz 13 zemalja i 50 klubova, a iz Banjaluke i Republike Srpske ovog vikenda otišla je najlepša sportska slika u svet.

Kompletne rezultate takmičenja možete pogledati OVDE.


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *