0

Daily Mail: Igre u Tokiju otkazane

Kako prenosi Daily Mail japanska vlada usvojila je odluku kojom se otkazuju Olimpijske igre. Nakon što su Igre odložene za 2021 godinu a daljeg prostora za odlaganje nema vlada je odlučila da otkaže Igre i pokuša sa kandidaturom za 2032.godinu, ovo je za britanske medije otkrio neimenovani izvor iz japanske vlade.

S obzirom da je u Japanu pogoršana epidemiološka situacija i da je obolelih sve više kao i to da se 80% stanovnika glavnog grada Japana protivi održavanju OI u ovom trenutku naciobalni čelnici su se odlučili na ovakav korak. Na žalost niko ne želi da preuzme odgovornost i sa ovom odlukom izadje u javnost pa tako zvanično ništa nije potvrdjeno.

Kako izvori navode, predsednik Zdravstvene organizacije Tokija izjavio je da smatra dabezbedna organizacija takvog dogadjaja, koji bi okupio ljude iz celog sveta, nije moguća.

Članak DailyMail-a u originalu možete pogledati OVDE.


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *