0

Danas počinje Svetsko prvenstvo u skokovima u vodu

Danas počinje nadmetanje najboljih skakača u vodu na Svetskom prvenstvu koje se održava u Budimpešti od 14. do 30. jula. Svakako se najviše očekuje od reprezentativaca Kine koji su sjajnu formu već pokazali na takmičenjima Svetskog kupa. Oni će biti predvođeni velikim imenima poput Čen Aisena, Ki Boa i Ren Kian. Od evropskih predstavnika, najviše se očekuje od skakača iz Rusije, Nemačke, Italije i Velike Britanije.

I Srbija i Hrvatska će imati predstavnike na ovom Svetskom prvenstvu. Za Srbiju nastupa Jelena Baković koja će se takmičiti u disciplini daska – 1 metar, dok Hrvatsku predstavljaju Juraj Melša u istoj disciplini i Marcela Marić koja će se takmičiti u disciplinama daska – 1 i 3 metra.

 

Raspored disciplina po danima možete videti OVDE.

Rezultate možete pratiti OVDE.


Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas, a potom i Matematički fakultet. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *