0

Danas se u Nišu održava školsko republičko prvenstvo Srbije

Na bazenima SC Čair u petak 13. maja biće organizovano Prvenstvo Republike Srbije u plivanju za učenike osnovnih i srednjih škola sa teritorije cele zemlje, sa početkom u 9:30 sati.

Pokrovitelj takmičenja je Vlada Srbije, organizator je Savez za školski sport Srbije, dok su suorganizatori Savez za školski sport Grada Niša i plivački klubovi Sveti Nikola i Niš 2005.

U Vranju će se od 9. do 15. maja održati Olimpijske sportske igre učenika Srbije, a kako Vranje nema zatvorene bazene, zamoljeni smo da mi uzmemo organizaciju takmičenja u plivanju – kažu iz organizacije.

Na turniru će učestvovati učenici i učenice iz škola na teritoriji cele Srbije, a očekuje se učešće oko 1.200 takmičara.

Rezultate možete pogledati OVDE

Izvor članka:Južne vesti

Izvor fotografije: www.pksvetinikola.org


Radovan Siljevski

Radovan Siljevski rođen je 17.07.1986. u Beogradu. Sa 14 godina krenuo je sa plivanjem u plivačkom klubu “Partizan”. Kada je krenuo da trenira, izgledi nisu bili najsjajniji da bi mogao da uradi nešto na plivačkoj sceni. Posle par godina, počinje da trenira sa prvim timom pod trenerom Matije Koprivicom, i osvaja zlatnu medalju na juniorskoj Balkanijadi. Već sledeće godine izborio je mesto u nacionalnom timu tada Srbije i Crne Gore, a 2007. kvalifikovao se za Olimpijske igre u Pekingu. Nakon Pekinga beleži finala Evropskog prvenstva, Mediteranskih igara i Univerzijade...

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *