0

Dino Sinovčić doplivao do bronze za Hrvatsku u Tokiju

Hrvatski reprezentativac u paraplivanju Dino Sinovčić osvojio je svoju prvu olimpijsku medalju u karijeri u kategoriji S6. On je do bronze došao u disciplini 100 metara leđno sa vremenom 1:15.74 što je bilo malo više od 3 sekunde iza pobednika finala – Kineza Hongguang Jia koji je štopericu zaustavio na 1:12.72.

Dino je tako dodao još jednu vrednu medalju svojoj bogatoj kolekciji u kojoj se već nalaze svetsko i evropsko zlato osvojeno u istoj disciplini. On je do titule evropskog šampiona došao u Dablinu 2018, dok je svetski prvak postao godinu dana kasnije u Londonu.

Osjećam se fenomenalno i mislim da je medalja zaslužena. Borba je zapravo bila velika i potajno smo se nadali medalji, ali zapravo niko ne može očekivati medalju na Paraolimpijskim igrama. Trka je bila napeta i zanimljiva i eto, bio sam dovoljno dobar da u ovom trenutku i ovim uvjetima uzmem medalju i eto, niko sad nije sretniji od mene! – zadovoljno je prokomentarisao Dino za SwimOn posle ovog istorijskog uspeha.


Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas, a potom i Matematički fakultet. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *