0

Đurđe Matić oborio rekord bazena Majkla Felpsa

Plivač Vračara i student Univerziteta Džordž Vašington Đurđe Matić nastavio je sa serijom fantastičnih rezultata na nadmetanjima u SAD. On je na takmičenju Navy – GW Invite postavio novi rekord bazena na 100 jardi delfin koji sada iznosi 46.14. Ovaj uspeh postaje još veći ako se uzme u obzir činjenica da je dosadašnji rekord pripadao najboljem plivaču svih vremena – Majklu Felpsu koji je 2011. godine na istom mestu isplivao 46.63.

Ovaj rezultat je samo još jedna potvrda sjajne forme u kojoj se Matić nalazi. On je takođe vikend ranije postavio novi rekord A-10 konferencije u istoj disciplini sa vremenom 45.72. Ovaj rezultat kada se konvertuje u vreme koje bi bilo isplivano u 50-metarskom bazenu iznosi 52.60 što je za preko 8 desetinki brže od njegovog ličnog rekorda postavljenog u Nišu ove godine kada je štopericu zaustavio na 53.41.


Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas, a potom i Matematički fakultet. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *