0

Dobar okret – krupan korak ka ličnom rekordu

Okret je veoma bitan deo svake trke. Način na koji ćete prići zidu, odraditi sam okret i iskoristiti silu koju dobijete nakon odgurivanja će vrlo često odlučiti i pobednika same trke. Ono što je bitno je vežbati okrete na svakom treningu kao da je trka u pitanju. O tome je govorio i Mladen Tepavčević u nedavnom intervjuu za SwimOn kada smo saznali da je za samo par meseci treninga uspeo da sputi rezultat na 100 prsno za skoro 3 sekunde samo vežbajući okrete na ovaj način.
U narednih par snimaka prvo pogledajte kako Džek Baverl, glavni trener američkog plivačkog tima na Olimpijskim igrama u Pekingu, objašnjava tehniku sva četiri okreta, kao i kako Geri Hol Stariji, osvajač tri olimpijske medalje, objašnjava kako to najbolje izvesti ukoliko vežbate okrete za slobodni stil kao i koje su najčešće greške plivača. Na kraju pogledajte kako to rade Rajan Lohti, jedan od najboljih plivača u proteklih 10 godina, i Kloe Saton, američka olimpijka i osvajačica više medalja na raznim svetskim prvenstvima.


Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas, a potom i Matematički fakultet. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *