0

Dominacija Hrvatske na ovogodišnjem Četvoromeču

Nakon dva dana takmičenja u Beogradu, plivači Hrvatske pokazali su nadmoć u svim kategorijama i došli do ekipnih trofeja za kadete i juniore, pa samim tim i najvećeg ekipnog trofeja.

Gotovo 200 plivača takmičilo se na Susretu reprezentacija Bosne i Hercegovine, Slovenij, Hrvatske i Srbije, održanom pod organizacijom Plivačkog Saveza Srbije na dorćolskom bazenu milan gale Muškatirović. Ekipni rezultati izgledaju ovako:

Iako su takmičenje završili na 4 mestu, reprezentativci Bosne i Hercegovine doneli su na takmičenje, sjajan timski duh ali i jedini nacionalni rekord na ovom takmičenju. Do apsolutnog i juniorskog rekorda je na 100 metara leđno doplivao Kenan Dračić sa 56.91.

Najvrednije rezultate po FINA bodovima otplivali su Jana Pavalić (Hrvatska) na 50 metara slobodno 767 bodova na 50 slobodno sa vremenom 25.79 i Justin Cvetkov (Srbija), koji je sa 50.55 stvario 796 bodova.

Fotografije sa takmičenja dostupne su na Facebook stranici Plivačkog saveza Srbije, rezultati se nalaze na sledećem LINKU, dok su snimci trka sva tri takmičarska dela dostupni OVDE.

Fotografija: David Damnjanović


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *