0

Drugi dan šampionata u Dohi obeležile sjajne trke i neka nova „plivačka“ imena

Iako jedno od nasjpecifičnijih prvenstava do sada, sa brojnim odsustvima zbog predstojećih Olimpijskih igara, ovaj šampionat u Dohi ne manjka kvalitetom. Kako to obično i biva, odsustvo poznatih lica, prilika je za one ostale, da uhvate svetlo reflektora.

Drugog dana takmičenja, reflektori su, više nego zasluženo bili okrenuti ka pobednicima današnjih trka.
Mladi Portugalac Matoš Ribeiro je postigao najveći uspeh u karijeri i sa jedinim rezultatom bržim od 23 sekunde na 50 metara delfin, doplivao do zlata. Najveći rezultat karijere isplivala je i Nemica Angelina Koler koja je zlatnu medalju osvojila na duplo dužoj deonici delfin stilom.

Amerikanka Daglas odbranila je zlato na 200 metara mešovito, dok je možda najneizvesnija trka večeri bila 100 prsno za muškarce. U njoj je Fink doplivao do prvog mesta ispred Martnegija i Adama Pitija, za koga su dve trke u danu idalje veliki zalogaj.

U prepodnevnim kvalifikacijama discipline 100 metara leđno nastupila je Jana Marković i zauzela 30. poziciju sa 1:03.70. U istoj disciplini za muškarce nastupio je i reprezentativac Bosne i Hercegovine Sirotanović i sa 58.81 zauzeo 44. mesto.

Velimir Stjepanović nažalost nije uspeo da se domogne finala na 200 metara slobodno. Zanimljivo, kao najstariji pivač ove discipline, Velja je otplivao 1:47.55 i zauzeo 21. mesto u Svetu. Janković Niko bio je predstavnik Hrvatske u ovoj disciplini, a vreme 1:48.39. donelo mu je plasman na 28. mesto, dok je Slovenac Sašo Boškan ovu trku završio na 33.

Blažević Ana nastupila je na 100 metara prsno i donela Hrvatskoj 22. mesto sa 1:08.88. U istoj disciplini za Sloveniju je plivala Tara Vovk kojoj je vreme 1:11.81. bilo dovoljno za 36. mesto.

Photo: World Aquatics


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *