0

Dubovac Petar mlada nada PK Novi Beograd

Mladi plivač Novog Beograda, Dubovac Petar, pokazao je veliki napredak i otplivao sjajan rezultat na Serbia Grand Prix-u gde je na 200 metara delfin osvojio zlatnu medalju. 

Ono što je važno napomenuti je da je Dubovac na takmičenje došao sa ličnim rekordom od 2:08.49 da bi se u polufinale ove discipline plasirao sa 2:06.33 a zatim u finalu trijumfovao sa sjajnih 2:02.55.

Petar nije jedina mlada plivačkog kluba Novi  Beograd a njegov trener Saša Škanata ističe: 

“Plivački klub Nbg 011 formiran je 2017.godine, gde je počeo sa radom plivacke škole. U toku petogodišnjeg uspešnog rada klub je stasao u ozbiljan klub gde je prvi put ove godine zauzeo 4. mesto u Beogradakoj ligi od 17 klubova. Vredno je napomenuti da je klub sa plivačima postigao izvanredne sportske rezultate. Osvojeno je preko 560 medalja sa međunarodnih mitinga i državnih prvenstava. Veliki doprinos su dali sledeći plivaci u osvajanju medalja i trofeja : Bošković Lazar, Dubovac Petar, Švraka Veljko, Djukić Luka, Golubo Milica, Jejina Teodora, Kladar Matea, Madić Nadja, Stevanović Marina, Šimšić Divna, Živić Teodora, Topić Aleksandar, Sekulić Helena i Bojana Martinović. Posebno treba istaći perjanice kluba i to sledeći plivaci: Dubovac Petar, Švraka Veljko, Šimšic Divna, Živić Teodora i Jejina Teodora. To su sve navedeni plivaci u juniorskoj kategoriji. Iza ovog kluba projekat je napravljen i moja najveća želja je da od navedenih plivač jedan ode na Olimpijske igre 2024. godine. Do sada najveći napredak je pokazao Dubovac Petar. Moja je želja da imamo što bolje uslove i finansijsku podršku kluba za ostvarenje naših ciljeva”

Posebna zahvalnost Plivačkom klubu Novi Beograd na poslatom izveštaju. Ukoliko i Vi imate zanimljive vesti iz svog kluba možete nam se javiti preko opcije “Kontakt” ili društvenih mreža.


Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas, a potom i Matematički fakultet. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *