0

Dušan Veličković: Pozitivan utisak naših juniora

Dušan Veličković, glavni trener Srbije na ovogodišnjem SJP, koje se prošlog vikenda završilo u Budimpešti. Pitali smo Veličkovića, člana stručnog saveta PSS i trenera najbolje juniorske plivačice Srbije, Nine Stanisavljević, kako je zadovoljan nastupom naših takmičara.

Nina Stanisavljević je plivala dva polufinala, iako smo kao cilj postavili jedno. Pored ostvrenih polufinala, za 10 odnosno 20 stotih izmaklo je polufinale na 50 prsno i 50 delfin. Sve ostale jutarnje trke plivala je jako blizu svojih najboljih rezultata, koji su otplivani u večernjim trkama.

Uroš Đoković koji je u obe discipline koje je plivao, iako su bile jutarnje oborio lične rekorde, a na 200 kraul je čak oborio Stjepanovićev rekord i plasirao se kao 16. Verujem, da su polufinala na ovom prvenstvu postojala, da bi on u večernjoj trci odradio još bolji posao.

Dorotea Bukvić je od 5 trka, u kojima je nastupila otplivala 4 lična rekorda, što je sto je za svaku pohvalu.

Andrija Petković odradio je solidan posao, s obzirom da je u svim trkama bio samo 20 do 40 stotih sporiji od svojih najboljih rezultata, koje je otplivao u večernjim trkama.

Moj utisak je jako pozitivan, što zbog kvalitetnog plivanja cele reprezentacije, što zbog timskog duha koji je vladao među njima.

Fotografija: PSS/David Damjanović

Radovan Siljevski

Radovan Siljevski rođen je 17.07.1986. u Beogradu. Sa 14 godina krenuo je sa plivanjem u plivačkom klubu “Partizan”. Kada je krenuo da trenira, izgledi nisu bili najsjajniji da bi mogao da uradi nešto na plivačkoj sceni. Posle par godina, počinje da trenira sa prvim timom pod trenerom Matije Koprivicom, i osvaja zlatnu medalju na juniorskoj Balkanijadi. Već sledeće godine izborio je mesto u nacionalnom timu tada Srbije i Crne Gore, a 2007. kvalifikovao se za Olimpijske igre u Pekingu. Nakon Pekinga beleži finala Evropskog prvenstva, Mediteranskih igara i Univerzijade...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *