0

Dva meseca do EP u Beogradu – predstavljen zvanični logo takmičenja

Ostalo je tačno dva meseca do otvaranja Evropskog prvenstva u vodenim sportovima, najvažnijeg događaja evropskog kalendara vodenih sportova, nakon kojeg će uslediti masters takmičenje za sve discipline, uključujući i vaterpolo.

Da bi obeležili ovu posebnu priliku, European Akuatics sa zadovoljstvom otkriva logotipe za oba događaja. Logo je implementacija novog identiteta European Akuatics-a, sa dodatkom lokalnog identiteta – oblikom zastave na linijama traka i tri crvene, bele i plave tačke koje predstavljaju boje srpske zastave.

Glavni deo šampionata traje od 10. do 23. juna i okupiće elitne evropske sportiste u plivanju u bazenu, skokovima u vodu,plivanju na otvorenim vodama i umetničkom plivanju. Takmičenje će poslužiti kao poslednja šansa za put u Pariz 2024, a kvalifikacioni period za plivanje završava se 23. juna, poslednjeg dana takmičenja u Beogradu.

Biće to prvi put da je Srbija domaćin Evropskog prvenstva u vodenim sportovima, nešto manje od godinu dana nakon što je po treći put posle 2008. i 2011. godine organizovala Evropsko juniorsko prvenstvo u plivanju.

Nakon seniorskog prvenstva sledi Evropsko prvenstvo u vodenim sportovima za masterse Beograd 2024, koje će se održati od 26. juna do 6. jula, sa istim disciplinama i vaterpolom, dajući priliku svim granama porodice vodenih sportova da se uključe u događaj.


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *