0

Dva nova rekorda BiH oborena u Herceg Novom

Proteklog vikenda održan je međunarodni plivački miting Mimoza 2018, koji je ujedno bio i Otvoreno prvensvo Crne Gore. Na ovom takmičenja obrena su dva nacionalna rekorda BiH. Hena Mešić oborila je rekord BiH na 200 leđno za devojke do 16 godina sa rezultatom 2:18.57. Lana Pudar oborila je rekord za devojčice do 12 godina u disciplini 100 delfin sa rezultatom 1:07.71.

Na ovom takmičenju u muškaj kateogriji najbolji plivač sa dva najkvalitetnija rezultata bio je Franc Aleksi (Studenti, Tirana), dok je kod devojaka to bila Anja Jelisijević (Olimp,Ljubljana).

Najuspešniji klub bila je Olimpija iz Ljubljane.

Kompletni rezultati.


Radovan Siljevski

Radovan Siljevski rođen je 17.07.1986. u Beogradu. Sa 14 godina krenuo je sa plivanjem u plivačkom klubu “Partizan”. Kada je krenuo da trenira, izgledi nisu bili najsjajniji da bi mogao da uradi nešto na plivačkoj sceni. Posle par godina, počinje da trenira sa prvim timom pod trenerom Matije Koprivicom, i osvaja zlatnu medalju na juniorskoj Balkanijadi. Već sledeće godine izborio je mesto u nacionalnom timu tada Srbije i Crne Gore, a 2007. kvalifikovao se za Olimpijske igre u Pekingu. Nakon Pekinga beleži finala Evropskog prvenstva, Mediteranskih igara i Univerzijade...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *