1

Dva rekorda Crne Gore za Gargovića

U Kazanju je u toku šampionat Rusije na kom pored domaćih takmičara nastupaju i gosti koji su u programu Fina Development kampa.

Jedan od plivača koji je u ovom programu je Budvanin Ado Gargović koji je u prva tri dana takmičenja pokazao sjajnu formu i otplivao apsolutne rekorde Crne Gore na 200 i 400 metara slobodno. Rekord na 200 metara sada iznosi 1:56.34 dok je na 400m 4:11.11.

Gargović je nastupio i na 100 metara slobodno gde je prvi put probio granicu od 54 sekunde isplivavši 53.46.

Ado će poslednjeg dana prvenstva nastupiti i na 50 slobodno.

Kompletne rezultate takmičenja možete pogledati

Fotografija: Instagram (fina_development_kazan)


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

1 komentar

  1. Mina promeni onaj deo u biografiji gde si napisala
    “dobila” i stavi “stekla”. Ne verujem da ti je bilo ko poklonio diplomu.
    pozdrav Sinisa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *