0

EJP 3. dan: Lana Pudar donela BiH novo srebro

Reprezentativci Bosne i Hercegovine su nastavili sa fantastičnim rezultatima i trećeg dana Evropskog juniorskog prvenstva u Rimu.

Nakon Jovana Lekića, srebrom se okitila i Lana Pudar. Ona je u disciplini 200 metara delfin postala vicešampionka Evrope sa novim nacionalnim rekordom koji sada iznosi 2:09.59.

Pored nje, granicu državnog rekorda je ponovo pomerio i Jovan Lekić koji je u vrlo neizvesnom finalu na 1500 slobodno zauzeo šesto mesto sa vremenom 15:17.83.

Martina Bukvić iz Srbije je u svojoj najjačoj disciplini – 200 prsno zauzela 14. mesto u polufinalu uz rezultat 2:33.13.

Prvo finale za reprezentaciju Hrvatske na ovom prvenstvu izborio je Lovro Serdarević koji je na 50 leđno isplivao 25.91 i sa sedmim vremenom se plasirao u sutrašnju finalnu trku.

Reprezentativka Srbije, Tanja Popović je postavila novi nacionalni rekord za devojke do 17 i 18 godina na 200 slobodno. Ona je za 11 stotinki nadmašila svoj dosadašnji najbolji rezultat i sa vremenom 2:01.44 zauzela 12. mesto u večerašnjem polufinalu.

Uroša Živanovića su opet stotinke delile od plasmana u finale. Nakon što je bio prva rezerva u disciplini 100 prsno, on je deveto mesto zauzeo i u upola kraćoj disciplini. Uroš je postavio novi državni rekord za momke do 17 godina sa vremenom 28.31, a za prolaz u finale bilo je potrebno plivati 28.26.

Najvredniji rezultat dosadašnjeg prvenstva večeras je isplivao fantastični još uvek šesnaestogodišnji David Popovići iz Rumunije. On je na 100 slobodno sa rezultatom 47.30 postavio novi juniorski rekord sveta, ali takođe isplivao i najbolje vreme ove godine u ovoj disciplini i ovim se uključio u spisak favorita za osvajanje odličja na predstojećim Igrama u Tokiju.


Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas, a potom i Matematički fakultet. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *