2

EJP 4.dan: Nova finala za Srbiju i Bosnu i Hercegovinu

Sjajni nastupi obradovali su nas već u jutarnjim trkama a nastavili su se tokom popodnevnog dela takmičenja u Rimu.

Lekić Jovan plasirao se kao drugi u polufinale 200 metara slobodno da bi u vecernjoj trci jos pomerio naciinalni rekord i sa 1:49.40 plasirao se u finale kao treći.

U ovoj disciplini nenadmašni Rumun David Popovici postavio je novi Svetski juniorski rekord sa 1:45.26!

Lana Pudar nastavlja dominaciju delfin stilom, nakon jutarnjih 26.70 u polufinalu je plivala novi apaolutni rekord BiH 26.46 i sutra će se u finalu boriti za novu medalju.

Na 50 metara leđno, Serdarević Lovro doneo je Hrvatskoj odlično 5.mesto plivajući 25.82. Za medalju je bilo potrebno plivati 25.63.

Plivačica Slovenije Mihalić plivala je u polufinalu 200 metara mešovito nešto slabije nego ujutru i sa 2:22.09 zauzela 16.mesto.

Nina Stanisavljević opravdala je ulogu favorita na 50 metara leđno i sa novim apsolutnim rekordom Srbije 28.54 kao prvoplasirana se kvalifikovala za sutrošnje finale.

Mesto u finalu ove discipline za 0.20s izmaklo je Marković Jani koja je plivala 29.33.


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

2 komentara

  1. Lepa slika, svi plivaci srbije na teibinama navijaju za drugare bravo, ali jos lepsa je svi plivaci Srbije na rasplivima i zagrebanjima cekaju svoje trke, kvalifikacije, polufinala i finala

    1. Poštovani,
      Slažemo se da je fotografija lepa i da može biti i lepših ali na žalost mi svog fotografa na prvenstvu nemamo a zvanične slike organizatora zaštićene su autorskim pravima. Ukoliko imate neke fotografije sa prvenstva možete nam proslediti a mi ćemo ih rado objaviti.
      Pozdrav od SwimOn tima.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *