0

EJP 5.dan: Srebro za Ninu Stanisavljević, nova odličja za Lekića i Pudar

Pretposlednjeg dana takmičenja uzbudjenja u bazenu su se nastavila.

Na 50 metara slobodno za muškarce sjajan nastup imao je Jere Hribar koji je u kvalifikacijama plivao 22.94 da bi u polufinalu bio još briži i sa 22.80 kao drugi se plasirao u finale.

Nastup u polufinalu ove discipline imao je i njegov kolega iz reprezentacije Mario Šurković koji je sa 23.04 podelio 11.mesto.

U istoj disciplini za devojke najuspešnija je bila Jana Pavalić koja je finale izborila sjajnim rezultatom i novim apsolutnim rekordom Hrvatske 25.28. U fiblnalu ćemo gledati i Popović Tanju koja je plivala 25.62 i zauzela 6.mesto u polufinalu.

U izuzetno gustom i napetom finalu, na 50m leđno, Nina Stanisavljević donela je Srbiji prvu medalju na ovom prvenstvu. Nina je sa 28.58 zasluženo došla do drugog mesta i srebrne medalje.

Lana Pudar je sa fantastičnih 26.29 na 50 metara delfin osvojila novo srebro i ujedno postavila još jedan apsolutni rekord Bosne i Hercegivine. Nešto kasnije Lana je sa 59.14 izborila plasman u finale i na 100 metara delfin gde je očekuje borba za još jednu medalju na ovom Prvenstvu.

Sa rekordima je nastavio i Jovan Lekić koji je do bronze na 200 slobodno doplivao za 1:48.46. Prvo mesto u ovoj disciplini osvojio je aktuelni svetski juniorski rekorder David Popovici sa 1:45.95.


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *