0

EP: Lana u finalu, polufinala za Emira i Anju

Lana Pudar nastavlja da oduševljava plivačku javnost. Ova petnaestogodišnjakinja izborila je danas finale Evropskog prvenstva. Nakon što je na Svetskom kupu osvojila bronzu na 100 delfin Lana je sada kao 4. ušla u finale duplo duže discipline. Njeno vreme 2:07.10 ujedno je i novi rekord Bosne i Hercegovine.

Emir Muratović postao je prvi dečko u istoriji svoje zemlje koji je brži od 22 sekunde. Emir je prvo u kvalifikacijama zabeležio vreme 21.91 da bi zatim u polufinalu plivao 21.83. Na žalost, iako je ovaj rezultat novi apsolutni rekord, nije mu bio dovoljan za plasman u finale. Kao prvi u finale ove discipline plasirao se Sabo Sebastijan sa 20.87.

Anja Crevar je nakon jučerašnje medalje danas uspela da izbori još jedno polifinale, međutim njen rezultat 2:12.28 nije bio dovoljan za plasman u najbržih osam. 

Jutros je u kvalifikacijama trke 100 mešovito nastupila i Stanisavljević Nina, ona je sa vremenom 1:01.27 ostvarila plasman na 23.mesto.


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *