0

Evropsko prvenstvo 2021: Tamaš Farkaš 18. na 5km

U Budimpešti je počelo Evropsko prvenstvo u vodenim sportovima a danas, trećeg dana takmičenja na programu je bila trka na 5km za muškarce i devojke.

Srbija ima jednog predstavnika na otvorenim vodama, Farkaš Tamaša, koji je u današnjoj trci zauzeo 18.mesto za vremenom 57:02.02. On je kroz cilj prošao sa minut i 18 sekundi zaostatka za prvoplasiranim Paltrinieri Gregoriom. Drugo mesto pripalo je francuzu Olivier Marc-Antoineu a treće Verani Dariu.

U ženskoj konkurenciji do zlata je došla olimpijska šampionka Sharon VanRooveendal a za njom su kroz cilj prošle Gabbrielleschi Giulia i Cassignol Oecane.

Tamaša sutra očekuje trka na 10km dok će se takmičenje na otvorenim vodama nastaviti 15. i 16. maja u ekipnim disciplinama.

Kompletne rezultate možete pratiti ovde.


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *