0

Evropsko prvenstvo u skokovima u vodu ove godine u Kijevu

Prvi put u istoriji, evropsko prvenstvo u skokovima u vodu biće održano u Kijevu u Ukrajini od 12. do 18. juna. Ono će se održati na sportskom kompleksu LIKO koji je sagrađen 2013. godine.

Prijave još uvek nisu završene, tako da se ne zna koji sve skakači će nastupati, ali se pretpostavlja da će najveće evropske zvezde poput Britanaca Tomasa Dejlija i Džeka Lafera, Nemaca Patrika Hausdinga i Saše Klajna i Italijanke Tanje Kanjoto iskoristiti ovo takmičenje kao proveru pred ovogodišnje svetsko prvenstvo u Budimpešti.

Prethodno evropsko prvenstvo je održano 2016. godine u Londonu. Tada su Britanci bili ubedljivo najuspešnija nacija sa osvojenih 11 medalja (3 zlatne, 5 srebrnih, 3 bronzane), a pratili su ih Italijani sa 6 (3 zlatne, 3 srebrne) i Ukrajinci sa 8 (3 zlatne, 2 srebrne, 3 bronzane).

Zvanični sajt ovogodišnjeg prvenstva možete videti OVDE.


Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas, a potom i Matematički fakultet. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *