0

Farkaš srebrni na LEN kupu u Beogradu

Na Adi Ciganliji u Beogradu je 17. jula održan LEN kup koji je ujedno predstavljao kvalifikacionu trku za predstojeće Evropsko prvenstvo u plivanju na otvorenim vodama koje će biti održano u Italiji u avgustu.

Sjajan uspeh je zabeležio Tamaš Farkaš koji je došao do prve medalje u istoriji za Srbiju na LEN kupovima. On je bio srebrni u trci na 10 kilometara sa rezultatom 1:55:51.4 i time obezbedio i plasman na Evropsko prvenstvo. On je bio samo 3.7 sekundi sporiji od pobednika, Britanca Nejtana Hjuza.

Pored njega, Srbiju su predstavljali i:

• Nikola Ratkov,

• Dušan Katić,

• Divna Šimšić,

• Reka Varga

koji su bili u pratnji trenera Đorđa Agbabe, Matije Koprivice i Slobodana Žugića.

Dušan Katić je završio trku sa vrmenom 1:59:12.5 čime je obezbedio sedmo mesto, dok je Nikola Ratkov bio dve pozicije niže plasiran sa rezultatom 2:01:21.3.

U konkurenciji devojaka, Divna Šimšić je zauzela osmo mesto sa vremenom 2:18:36.7, dok je Reka Varga nažalost bila prinuđena da prekine trku zbog povrede. Trijumfovala je verovatno prva zvezda takmičenja – bivša svetska šampionka iz Francuske Aureli Miler sa rezultatom 2:02:30.4, Slovenka Katja Fain je završila na drugom mestu, dok je Ela Dajson iz Britanije bila bronzana.

Sledeće takmičenje LEN kupa održaće se u Kielu u Nemačkoj od 26. do 28. avgusta.


Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas, a potom i Matematički fakultet. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *