0

FINA odobrila korišćenje podvodne video tehnologije

Međunarodna organizacija podvodnih sportova, FINA, je odobrila izmenu pravila koje se odnosi na korišćenje podvodne video tehnologije. Naime, od sada će na Svetskim prvenstvima, kao i Olimpijskim igrama biti dopušteno korišćenje podvodnih kamera kako bi se ustanovilo da li je došlo do kršenja pravila.

Na ovaj način će sudije naknadno moći da donesu odluku o tome da li je potrebno diskvalifikovati nekog takmičara, dok je do sada bilo moguće jedino potvrditi ili opovrgnuti već donesenu odluku o diskvalifikaciji.

Prethodno je, 2013. godine, FINA već jednom odbila predlog o uvođenju podvodne opreme, što je tada bila kontroverzna odluka s obzirom na činjenicu da je Južnoafrikanac Kameron Van der Brug priznao da je koristio dodatne delfin udarce na svom putu do zlata i tadašnjeg svetskog rekorda na OI u Londonu godinu dana ranije.

U nastavku pogledajte snimak te kontroverzne trke iz Londona:


Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas, a potom i Matematički fakultet. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *