0

Gradski većnici i predstavnici klubova zadovoljni Spensom

Kako prenosi portal B92 danas su Gradski odbornici za sport i omladinu uz pratnju predstavnika novosadskih plivačkih klubova posetili renovirani bazen na Spensu, i kako ističu, zadovoljni su uslovima.

Gradonačelnik Novog Sada krajem prošle godine istakao je da je njegovo mišljenje da bazen na Spensu treba da koriste samo građani, a onaj na Sajmištu biće rezervisan za takmičare. Isto je danas potvrdio i gospodin Cvijetičanin, član gradskog veća, ali i istakao da Spens ima svu potrebnu opremu za „takmičarsko plivanje“, samo je čuvaju od oštećenja:

“Tehnički problemi na ovom bazenu datiraju još od kraja devedesetih godina i ja sam ponosan što se ova gradska vlast, na čelu sa gradonačelnikom Vučevićem uhvatila u koštac sa tim problemom i uspešno ga rešila. Iako smo se u tom procesu suočili sa mnogim poteškoćama i rekonstrukcije jeste trajala duže nego što je planirano mi danas imamo najbolje uslove za trenažne i takmičarske procese u Srbiji. Plivači i građani već nedeljama koriste ovaj bazen, uverili su se da sve funkcioniše u najboljem redu i nema potrebe da se kreira negativna atmosfera koja je zasnovana na neistinitim podacima. Što se tiče organizovanja takmičenja, spremni smo i opremljeni. Nabavljene su platforme i startni blokovi koji nisu u startu namešteni jer je ovaj bazen namenjen građanstvu i ne želimo da se neko usled neadekvatnog korišćenja povredi niti da se platforme oštete, ali ih imamo i biće postavljeni pred početak takmičenja“

Naš tim, na žalost, nije uspeo da dođe do izjave ni jednog plivača, takmičara, koji je do sada odradio trening na Spensu a celokupnu vest i izjave nadležnih možete pročitati OVDE.


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *