0

Hrvatski plivački savez i Portugalski plivački savez izdali zajedničku izjavu kao odgovor na vijest o suspenziji

Hrvatski plivački savez i Portugalski plivački savez izdali su zajedničku izjavu za javnost o navodnoj suspenziji dvaju saveza od strane LEN-a:

Portugalski plivački savez i Hrvatski plivački savez sastavili su ovo pismo kao reakciju na medijske napise o navodnoj suspenziji dvaju saveza od strane LEN-a. Do sada nismo dobili službenu obavijest od LEN-a.

Portugalski plivački savez i Hrvatski plivački savez iznenađeni su i šokirani ponašanjem predsjednika LEN-a i nekih od članova LEN-ova Ureda protivnim fair playu, koji stoje iza ovog nesportskog čina.

Oba saveza predana su upornom radu na promjeni nesportskog ponašanja i kulture kako bi u LEN-u prevladali demokratičnost, transparentnost i dobro upravljanje.

Nepoštena odluka predsjednika LEN-a i nekih članova LEN-ova Ureda protivi se FINA-i, Statutu LEN-a i nije provedena u skladu s relevantnim procedurama niti su savezi dobili priliku za obranu.

Portugalski plivački savez i Hrvatski plivački savez potvrđuju svoju potporu zahtjevu 24 europska plivačka saveza od 25. rujna kojim se poziva na izvanrednu Glavnu skupštinu s točkom dnevnog reda – raspuštanjem trenutnog Ureda LEN-a i izbora novog Ureda zbog nedostatka dobrog upravljanja, transparentnosti i odgovornosti LEN-a u svakodnevnom radu.


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *