0

Ivan Petrov potpisao Ugovor o suradnji sa Hrvatskim plivačkim savezom

Vrhunski plivački trener Ivan Petrov, koji je vodio mađarsku reprezentaciju četiri puta na Olimpijskim igrama, potpisao je Ugovor o suradnji s Hrvatskim plivačkim savezom. Petrov će svoje znanje iiskustvo prenositi na hrvatske plivačke trenere i trenerice kao i na plivačice i plivače. Prve zajedničke aktivnosti već su odrađene i to na pripremama koje su održane u Puli, kao i na prvom Grand Prix natjecanju „Jadran GP“ koje se ove godine umjesto u Splitu održalo u Šibeniku. Ivan Petrov, trenutno je s našom plivačkom reprezentacijom na Europskom prvenstvu u plivanju u Kazanu u Rusiji.

Petrov je kao trener plivačke reprezentacije Mađarske sudjelovao četiri puta na Olimpijskim igrama (2008., 2012., 2016. i 2021.). Iza njega je bogata trenerska karijera, brojna svjetska i europska prvenstva te ostala međunarodna natjecanja, na kojima su njegove plivačice i plivači osvajali svjetska i europska odličja te su obarali svjetske i europske rekorde. Uz rad s reprezentacijom od 2013. godine Petrov je glavni trener kluba Győri Úszó SE.

Petrovljev rad prepoznat je od Svjetske plivačke federacije (FINA) i Europske plivačke federacije (LEN) koje su ga kao člana uvrstile u svoje Trenerske odbore.

Suradnja s Petrovom jedna je u nizu aktivnosti Hrvatskog plivačkog saveza koje se poduzimaju, a imaju za cilj vraćanje hrvatskog plivanja na sami vrh svjetske plivačke scene. Ulaganje u znanje trenerskog plivačkog kadra, ulaganje u perspektivne mlade plivačice i plivače, ulaganje u logistiku poput liječnika, nutricioniste i sportskog psihologa, smjernice su kojima se vodi Hrvatski plivački savez kako bi bio uz korak sa svjetskim plivačkim velesilama.


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *