0

Jovana Terzić i Maksim Inić plivaće za Crnu Goru u Riju

Svetska plivačka federacija (FINA) pozvala je dvoje najboljih Crnogorskih plivača na Olimpijske igre u Riju. Crnogorski olimpijski komitet saopštio je danas da su pozivnice dobili Jovana Terzić i Maksim Inić.

Jovana Terzić rođena je 1999. godine i članica je plivačkog kluba “Jadran” iz Herceg Novog. Terzićeva će na Olimpijskim igrama plivati 100m slobodno a njen lični rekord u ovoj disciplini je 58.87.

Dvadesetogodišnji Maksim Inić plivaće u Riju 50m slobodno. Njegov najbolji rezultat 23.48 je ujedno i apsolutni rekord Crne Gore na 50m slobodno. Maksim koji živi u Austriji i nastupa za “SC im Theresianum” takođe je i juniorski rekorder CG u nekoliko sprinterskih disciplina.

Terzićeva i Inić su ovim postali 33. i 34. član olimpijskig tima Crne Gore.


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *