2

Juniorski rekord Evrope za štafetu Srbije

Danas je u Zrenjaninu nastavljeno Prvenstvo Srbije za kadete, juniore i u apsolutnoj kategoriji a finalni deo takmičenja otvoren je Evropskim juniorskim rekordom za devojke u disciplini 4×50 metara mešovito.

Štafeta reprezentacije Srbije u sastavu Nina Stanisavljević, Martina BukvićSara Svorcan i Tanja Popović plivala je u “time trial” trci 1:49.44. Ove sjajne devojke tako su bile brže od ciljanog vremena 1:50.24 a snimak trke možete pogledati OVDE.

Pored ovog rekorda oboreno je i nekoliko nacionalnih. Cvetkov Justin postavio je rekord za dečake do 14 godina u disciplini 100m slobodno sa 51.23. U istoj disciplini rekord do 13 godina postavio je Maksić Nemanja sa 52.76.

Pilipović Ognjen postavio je rekord za dečake do 16 godina plivajući sjajnih 2:01.08  trku na 200 metara delfin.

Živanović Uroš pomerio je svoj lični ali i nacionalni rekord na 200 metara prsno rezultatom 2:11.04.  


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

2 komentara

    1. Poštovani, za discipline koje se ranije nisu plivale kao i za juniorske rekorde u disciplinama za koje nije bilo vremena kada su uvedeni juniorski rekordi Evrope FINA i LEN raspisuju tzv “target” time, najmanje vreme koje može biti rekord.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *