0

Juniorsko prvenstvo Evrope počinje sutra u Rimu

Najbolji juniori Evrope okupili su se u Rimu gde sutra počinje Evropsko juniorsko prvenstvo.

Takmičenje će trajati 6 dana sa već uobičajenim rasporedom prepodnevnih kvalifikacija i večernjih finala.

Srbiju na ovom takmičenju predstavlja 11 plivača i to: Stanisavljević Nina, Popović Tanja, Svorcan Sara, Ćulibrk Tea, Marković Jana, Bukvić Martina, Kovačević Ognjen, Živanović Uroš, Koltin Nikola, Pešić Branislav i Banjac Danilo.

Boje Hrvatske će u Rimu braniti čak 19 predstavnika: Borna Kišasondi, Vili Sivec, Niko Janković, Karlo Perčinić, Filip Cigić, Lovro Serdarević, Jere Hribar, Mario Šurković, Toni Dragoja, Mario Zaradić, Filip Mujan, Leon Novinc, Meri Mataja, Jana Pavalić, Lea Gerard, Klara Bošnjak, Nika Špehar, Mihaela Vješrica i Iva Hristo.

Dva plivača predstavljaće Svernu Makedoniju, Mia Blaževska Eminova i Cvetkovski Stefan.

Tim Slovenije čine: Jaka Pušnik, Miha Vintar, Tia Primc, Zala Pogačar, Sara Mihalič i Mojca Marčun.

Bosna i Hercegovina može da se pohvali sa 7 reprezentativaca: Pudar Lana, Lekić Jovan, Lukić Milana, Avdić Iman, Livadić Arman, Vučić David i Gusić Tarik.

Kompletne rezultate takmičenja možete pratiti OVDE.

Fotografija: Bojan Počuča


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *