0

Južna Afrika: Od 24 kvalifikovanih sportista za Rio, 12 plivača

Krajem maja, Južno Afrička konfederacija i Olimpijski komitet (SASCOC), objavili su spisak prvih dvadesetčetvoro sportista, koji su se kvalifikovali za Olimpijske igre u Riju.

Posle takmičenja na 10km u Setubalu (POR), još dvoje plivača su dodati na spisak.

Plivački deo tima Južne Afrike činiće sledeći plivači:

 

Muškarci (11):

  • Myles Brown, Douglas Erasmus, Chad Le Clos, Jarred Crous, Chad Ho, Matthew Meyer, Michael Meyer, Christopher Reid, Sebastien Rousseau, Bradley Tandy i Cameron van der Burgh.

Žene (1):

  • Michele Weber.

 

Najzvučnija imena tima su definitivno Olimpijski šampioni, Cameron van der Burgh i Chad Le Clos. Chad će braniti titulu šampiona na 200 metara delfin i srebro na 100 metara delfin. Cameron VDB će probati da ponovi uspeh iz Londona, gde je oborio svetski rekord i postao Olimpijski šampion na 100 metara prsno.

 

Zvaničnu objavu i više informacija o ovoj vesti, možete pogledati OVDE.

 

Izvor fotografije: https://www.swimmingworldmagazine.com


Radovan Siljevski

Radovan Siljevski rođen je 17.07.1986. u Beogradu. Sa 14 godina krenuo je sa plivanjem u plivačkom klubu “Partizan”. Kada je krenuo da trenira, izgledi nisu bili najsjajniji da bi mogao da uradi nešto na plivačkoj sceni. Posle par godina, počinje da trenira sa prvim timom pod trenerom Matije Koprivicom, i osvaja zlatnu medalju na juniorskoj Balkanijadi. Već sledeće godine izborio je mesto u nacionalnom timu tada Srbije i Crne Gore, a 2007. kvalifikovao se za Olimpijske igre u Pekingu. Nakon Pekinga beleži finala Evropskog prvenstva, Mediteranskih igara i Univerzijade...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *