0

Kajl Čalmers uspešno operisan

Australijski olimpijski šampion na 100 metara slobodno, Kajl Čalmers, je uspešno operisan. Njemu je, dok je još bio dete, dijagnostikovana tahikardija, srčana mana koja obično nije opasna po život, ali svakako umanjuje njegov kvalitet. Ona mu nije smetala dok se pripremao za Olimpijske igre u Riju, međutim, u poslednjih par meseci je imao probleme prilikom treninga i takmičenja, tako da je odlučio da se podvrgne hirurškom zahvatu kako bi mogao što bolje da se priprema za sledeće Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Njegov trener Piter Bišop je izjavio kako će Čalmers moći da se vrati treninzima kroz dve nedelje, dok će prve trke moći da pliva krajem avgusta, tako da će australijski plivač propustiti ovogodišnje svetsko prvenstvo koje se održava u Budimpešti od 14. do 30. jula.

 


Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas, a potom i Matematički fakultet. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *