0

Katarina Draganov Čordaš do 4. i 5. mesta na Svetu, Dino Sinovčić odbranio titulu iz Londona

Srpska reprezentativka Katarina Draganov Čordaš ostvarila je veliki uspeh na Svetskom prvenstvu u paraplivanju koje se održalo od 12. do 18. juna u Madeiri u Portugalu.

Ona je nastupala u svojoj S2 kategoriji u disciplinama 50 i 100 metara leđnim stilom. Na kraćoj distanci je bila četvrta sa vremenom 1:31.76, dok je u dužoj disciplini zauzela peto mesto sa rezultatom 3:35.90.

Najbolji hrvatski paraplivač Dino Sinovčić osvojio je zlatnu medalju u disciplini 100 metara leđno u kategoriji S6 i tako ponovio uspeh iz Londona od pre tri godine. On je pobedio sa rezultatom 1:16.83 ispred Argentinca Matiasa de Andradea koji je plivao 1:17.59, dok je do bronzanog odličja stigao Italijan Antonio Fantin sa rezultatom 1:19.86.

Srećan sam i ponosan, ovo je veliki uspeh. Obraniti titulu svetskog prvaka je stvarno velika stvar. Potajno sam se nadao, da bih mogao biti prvi ili drugi. Na kraju je ispalo najbolje moguće. Nisam očekivao zlato s obzirom na put koji je trajao 36 sati. Tek sam sinoć u ponoć stigao u hotel, a danas odmah skočio u bazen, izjavio je Sinovčić posle trijumfa.

Dvadesetdevetogodišnji Splićanin je slavio ispred Argentinca koji je na Paraolimpijskim igrama u Tokiju bio drugi sa 34 stotinke sekunde ispred Sinovčića koji je tada stigao do bronzane medalje.

Znao sam da ću s Argentincem voditi borbu za prvo mesto. Međutim, godinu dana nakon Paraolimpijskih igara svi uzmu malo vremena kako bi sanirali povrede i oporavili se. Prošle godine je on bio ispred mene, sada sam ja bio brži. Uzvratio sam mu za Tokio. Međutim, i da sam bio drugi bio bih srećan, ovako nemam reči, zaključio je Dino.

Deo vesti preuzet sa tportal.hr.

Sve rezultate sa prvenstva možete pogledati OVDE.

Snimke trka možete pronaći OVDE.


Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas, a potom i Matematički fakultet. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *