0

Katarinu Draganov Čordaš stotinke delile od finala

Srpska predstavnica na Paraolimpijskim igrama u Tokiju Katarina Draganov Čordaš zauzela je u ukupnom plasmanu deveto mesto u disciplini 50 metara leđno u kategoriji S2.

Ona je sa novim ličnim rekordom 1:32.98 bila samo 12 stotinki iza osmoplasirane Elif Ildem iz Turske i mesta koje je vodilo u finale. Pobednica kvalifikacija je bila svetska rekorderka u ovoj disciplini i šampionka na duplo dužoj distanci, Jip Pin Ksiju iz Singapura koja je otplivala 1:03.61.

Utisci su fenomenalni. Presrećna sam i zahvalna što sam sve ovo videla i doživela. Što se plivanja tiče, popravila sam vremena, to je bio i cilj. Finale je za malo izmaklo, ali to mi je odlična motivacija za dalji rad i napredak. Jedno veliko iskustvo za mene pre svega. Plan za dalje je red, rad i disciplina, pa da vidimo gde smo. – zaključila je Katarina posle svog nastupa u Tokiju.


Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas, a potom i Matematički fakultet. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *