0

Kazanj domaćin Svetskog kupa i Evropskog prvenstva

Poslednje takmičenje ovogodišnjeg FINA Svetskog kupa održaće se od 28 do 30.10 u Kazanju. Jedan od najboljih plivačkih centara u Svetu biće samo 3 dana kasnije domaćin i Evropskog prvenstva u malim bazenima.

Ovakav raspored svakako je doprineo tome da se veliki broj evropskih ali i svetskih plivačkih zvezda okupi u gradu na istoku Rusije. Sudeći po prijavnoj listi pred nama je tri dana izuzetno zanimljivih trka.

Srbiju će na Svestkom kupu predstavljati tri plivačice, Anja Crevar, Tanja Popović i Nina Stanisavljević a njih tri će u pratnji selektora Dušana Veličkovića, činiti i tim Srbije na predstojećem prvenstvu Evrope.

Anja je u Rusiju otputovala iz Banja Luke gde od ove sezone trenira sa najboljim juniorima Bosne i Hercegovine, Lanom Pudar i Jovanom Lekićem.

Prvi nastup u sezoni je uvek neizvestan, a kod mene posebno jer su se dogodile neke velike promene u načinu rada. Spojićemo Svetski kup i Evropsko prvenstvo, biće mnogo teških trka ali idemo korak po korak. Iz punog treninga smo ali svakako da očekujemo dobre rezultate.

rekla nam je Anja.

Svoje uzbuđenje pred nastup ali i utiske iz Kazanja sa nama je podelila i aktuelna juniorska šampionka Evrope, Lana Pudar

Uzbuđena sam zbog prvog nastupa u sezoni i nadam se dobrim rezultatima. Svakako da ne znam šta da očekujem, ali vjerujem da će me atmosfera i konkurencija pogurati da dam maksimum. Bazen je fenomenalan, a imali smo vremena i da obiđemo malo Kazanj i jako mi se sviđa grad.

Kompletne rezultate iz Kazanja možete pratiti OVDE


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *