0

Kazanj – treća stanica FINA svetskog kupa u skokovima u vodu

Juče je počelo treće takmičenje u svetskom kupu u skokovima u vodu. Posle Pekinga i Gvangžua, domaćin treće stanice ovogodišnjeg svetskog kupa je ruski grad Kazanj. Prvog dana su održana nadmetanja u sinhronim skokovima sa tornja i sa daske – 3 metra za muškarce i žene.

U disciplini toranj – 10 metara za žene, pobedu su odnele Kineskinje Ren Kian i Si Jaie ispred Kanađanki Benfeito i Mekej i Ruskinja Timošinine i Belove.

U istoj disciplini za muškarce, najuspešniji su bili opet Kinezi Čen Aisen i Jang Hao ispred Nemaca Hausdinga i Klajna i Britanaca Dejlija i Gudfelova.

U disciplini daska – 3 metra za žene nije došlo do iznenađenja te su reprezentativke Kine Ši Tingmao i Čang Jani odnele pobedu ispred Ruskinja Ilnik i Bažine, kao i Australijanki Kini i Kin.

U istoj disciplini, ali u muškoj konkurenciji, Kinezi Kao Juan i Ksie Siji su zaokružili savršen dan za svoju reprezentaciju i doneli Kini i četvrto zlato ispred reprezentativaca Velike Britanije Lafera i Mirsa i Rusije – Zaharova i Kuznjecova.

 

Ostale rezultate možete pogledati OVDE.

Najlepše trenutke sa prva dva takmičenja možete pogledati OVDE.

 

 

 


Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas, a potom i Matematički fakultet. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *