0

Kup Novi Grad održan u Sarajevu

Na međunarodnom plivačkom takmičenju Novi Grad 2021 učestvovalo je preko 500 takmičara iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine a ukupno najuspešniji bio je plivački klub Sport Time koji je osvojio duplo veći broj bodova od drugoplasiranog GKVS-a.

Takmičenje je počelo trkama najmlađih na 25 metara da bi se zatim plivale i ostale discipline. Najuspešniji takmičari po kategorijama:

A: Ado Gargović i Jovana Kuljača

B: Arian Kadić i Lamija Čaušević

C: Lev Ševčenko/Vanja Kvočka i Ajša Gušić

D: Sergej Vlačo i Jana Borović

E: Mak Butmir i Nadija Kirlić

F: Milo Krković i Stanislava Petrović

G: Aljoša Stanić i Uma Avdić

Na takmičenju se plivala i jedna od najzanimljivijih trka u plivačkom svetu, skins trka na 50 metara slobodno. U muškoj konkurenciji pobednik je bio Tarik Gušić dok je kod devojaka pobedila Iman Avdić.


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *