0

Kyle Chalmers i sestre Campbell impresivni drugog dana “trajalsa“

Drugog finalnog dana izbornog takmičenja za igre Komonvelta, neki od favorita potvrdili su svojim rezultatima učešće na igrama, dok nekima to i nije pošlo za rukom.

Iako nije bio ni blizu svog ličnog rekorda, Mack Horton je obezbedio učešće na igrama sa pobedom u disciplini 400 slobodno sa 3:45.51. Jack McLoughlin je bio blizu prvog mesta sa otplivanih 3:45.80, ali imaće priliku da predstavlja Australiju na igrama Komonvelta.

U disciplini 100 metara slobodno za žene, sestre Campbell pokazale su da se na njih može računati ove sezone. Cate Campbell došla je do pobede sa impresivnih 52.37, dok je Bronte Campbell otplivala sjajnih 52.96. Cate Campbell je u jutarnjoj trci u disciplini 50 delfin oborila rekord Australije sa 25.47, dok je u finalu došla do pobede sa 25.51.

U istoj disciplini, ali u muškoj konkurenciji, ne može se reći da je iznenađenje što je olimpijski šampion Kayle Chalmers došao do pobede, ali je svakako iznenađujuže što ni Cameron McEvoy ni James Magnussen nisu uspeli da dođu do prva dva mesta. McEvoy, najbrži plivač u tekstilnom kostimu svih vremena uspeo je da dođe do skromnih 48.62, dok je James Magnussen završio na 4. mestu sa 48.79, i neće moći da brani šampionsku titulu u ovoj disciplini. Lošu formu dvojice olimpijaca iskoristio je Jack Cartwright, koji je došao do drugog mesta sa 48.60. Chalmers je napravio sjajan povratak nakon zahvata koji imao sredinom prošle godine.

Sedamnaestogodišnja Ariarne Titmus je već pokazala da može biti pretnja za najviša dostignuća u narednom periodu. Titmus je več pobedila u disciplini 200 slobodno sa 1:55.76 i time osigurala učešće na igrama Komonvelta. Drugog dana došla je do pobede u disciplini 400 slobodno sa rezultatom 4:02.36, što je i novi rekord Australije.

 


Radovan Siljevski

Radovan Siljevski rođen je 17.07.1986. u Beogradu. Sa 14 godina krenuo je sa plivanjem u plivačkom klubu “Partizan”. Kada je krenuo da trenira, izgledi nisu bili najsjajniji da bi mogao da uradi nešto na plivačkoj sceni. Posle par godina, počinje da trenira sa prvim timom pod trenerom Matije Koprivicom, i osvaja zlatnu medalju na juniorskoj Balkanijadi. Već sledeće godine izborio je mesto u nacionalnom timu tada Srbije i Crne Gore, a 2007. kvalifikovao se za Olimpijske igre u Pekingu. Nakon Pekinga beleži finala Evropskog prvenstva, Mediteranskih igara i Univerzijade...

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *