0

Lana Pudar doplivala do evropske titule

Lana Pudar, neverovatna Mostarka koja je u januaru napunila tek 16 godina, je nova prvakinja Starog kontinenta na 200 delfin. U jednoj fenomenalnoj trci, gde je od samog starta nametnula ritam koji njene konkuretkinje nisu mogle da isprate Lana je još jednom pokazala o kakvom talentu i radniku se radi i da je svetla plivačka budućnost pred njom. Na kraju je štopericu zaustavila u vremenu novog nacionalnog rekorda – 2:06.81, samo desetinku slabije od zvaničnog ciljanog vremena koje se vodi kao evropski juniorski rekord.

Snimak ove trke možete pogledati u nastavku:

Pored Lane, još jedna plivačica iz regiona je nastupila u finalnoj trci poslednjeg dana Evropskog prvenstva u Rimu. Slovenka Katja Fain je trku na 400 slobodno na petom mestu sa vremenom 4:08.70, a od bronzane Mađarice Ajne Kešelji su je delilo samo 7 desetinki.

Na kraju prvenstva, ubedljivo najuspešnija nacija su bili domaćini – Italija čiji plivači su došli do fantastičnih 35 medalja ukupno, više nego duplo koliko su osvojili drugoplasirani Mađari. Treći su bili Britanci koji su, kao i Mađari osvojili ukupno 15 odličja, ali jednu zlatnu medalju manje.

Sve rezultate možete pronaći OVDE.


Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas, a potom i Matematički fakultet. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *