0

Lekić i Pudar zablistali na Prvenstvu BiH

Prethodnog vikenda je, u nešto drugačijem formatu, održano Zimsko prvenstvo Bosne i Hercegovine. Klubovi su bili podeljeni u dve grupe – jedni su nastupali na bazenu u Banjaluci, dok su drugi svoje trke plivali u Sarajevu.

Najzapaženije nastupe su zabeležili plivač 22. aprila Jovan Lekić koji je postavio novi apsolutni rekord na 200 slobodno rezultatom 1:50.04 kojim je isplivao i B normu za Olimpijske igre u Tokiju naredne godine, kao i mlada plivačica Orke Lana Pudar koja je pomerala granice u plivanju delfin stilom. Lana je postavila novi apsolutni rekord na 50 delfin rezultatom 27.20, dok je na duplo dužoj distanci isplivala rekord za devojčice do 16 godina – 59.84.

Pored njih, rekorde u individualnim trkama su postavili i Affan Salispahić za dečake do 14 godina u disciplini 50 leđno (29.84), Iman Avdić na 200 mešovito u konkurenciji devojčica do 14 godina (2:22.81) i Đorđe Tadić koji je pomerio granicu za dečake do 12 godina na 50 delfin rezultatom 30.29.

Sve rezultate možete pronaći na narednim linkovima: Banjaluka, Sarajevo


Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas, a potom i Matematički fakultet. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *