0

Lili King pomera granice prsnog plivanja

Olimpijska šampionka na 100 metara prsno, Lili King je ponovo oborila američki rekord na 100 jardi prsnim stilom. Amerikanka je u finalnoj trci konferencije Big 10 otplivala neverovatnih 56.30 i time popravila svoj dosadašnji rekord koji je iznosio 56.85. Ona je ovim rezultatom postavila novi američki, NCAA i B1G rekord, a uz to je popravila i rekord šampionata.

Koliko je ovaj rezultat fantastičan govori i činjenica da, kada se preračuna u vreme koje bi se otplivalo u velikom bazenu, dobija se vreme 1:03.97 koje je skoro 4 desetinke brže od trenutnog svetskog rekorda koji je postavila Litvanka Ruta Melitite na svetskom prvenstvu u Barseloni 2013. godine.

Ostale rezultate Big 10 konferencije možete pogledati OVDE.


Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas, a potom i Matematički fakultet. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *