0

Lobu i Ifland pobednici u skokovima sa tornja na otvorenom

Osim standardnih disciplina u skokovima u vodu, od Svetskog prvenstva u Barseloni 2013. godine se održavaju takmičenja u skokovima sa tornja na otvorenom. Žene skaču sa 20, a muškarci sa čak 29 metara visine.

Takmičenje je trajalo tri dana, od 28. do 30. jula, a na kraju su do najsjajnijih odličja došli skakači iz SAD i Australije.
Najuspešniji u muškoj konkurenciji je bio Amerikanac Stiv Lobu, do srebra je došao Mihail Navratil iz Češke, a do bronze Alesandro de Rose iz Italije. Šampion iz Kazanja 2015, Britanac Geri Hant je završio na petom mestu sa 40.75 poena zaostatka za Amerikancem, ali je njegov rekord šampionata od pre dve godine ostao nedostižan.
Kod žena, najuspešnija je bila Australijanka Rianan Ifland ispred predstavnice Meksika Adriane Himenez i Jane Nestsiarave iz Belorusije.


Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas, a potom i Matematički fakultet. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *