0

Lorenco Galosi – nova nada italijanskog plivanja

Na nedavno završenom Prvenstvu Italije jedan od zapaženijih nastupa je imao mladi Lorenco Galosi. Ovaj momak rođen 2006. godine je postavio tri nova italijanska juniorska rekorda, dok je na 400 slobodno isplivao ujedno i evropski juniorski rekord.

On je prvenstvo otvorio sa sjajnom trkom na 400 slobodno u kojoj je štopericu zaustavio na 3:45.93 i time za 13 stotinki popravio dosadašnji evropski juniorski rekord iz 2019. godine koji je bio u vlasništvu Mađara Gabora Zomborija. On je u ovoj trci popravio svoj dosadašnji lični rekord iz avgusta prošle godine za skoro osam sekundi. Ovaj rezultat mu je doneo srebrnu medalju iza Marka De Tulija, a ispred već iskusnog Gabrijele Detija, osvajača medalja na svetskim prvenstvima, kao i na Olimpijskim igrama.

U narednom nastupu – trci na 800 slobodno, Galosi je došao do 4. mesta sa vremenom 7:49.76 i to sa negativnim plivanjem – prvih 400 metara je isplivao za 3:56.02, dok je je drugu polovinu trke otplivao za 3:53.74. Ovim je postavio najbolji rezultat u istoriji italijanskih juniora, a do evropskog juniorskog rekorda koji drži Hrvat Franko Grgić mu nedostaje malo manje od četiri sekunde.

Prvenstvo je završio pobedom u B finalu trke na 200 slobodno, ponovo pomerajući granice italijanskog plivanja. Ovaj put je to učinio plivajući 1:48.26, dve stotinke brže od rezultata Miča Dariga iz 2013. godine.


Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas, a potom i Matematički fakultet. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *