0

Luka Simić iz Olympa na Šefild

Plivač Banjalučkog Olympa Simić Luka svoju plivačku karijeru i studije nastaviće na Univerzitetu Šefild u Velikoj Britaniji.

Iako je je pre epidemije planirao da za nastavak karijere izabere SAD kao par njegovih drugara iz kluba, zbog epidemiološke situacije ostao je u Evropi.

Luka je za „Srpska Info“ o svom izboru izjavio

Kada sam došao u Plivački klub Olymp prije 10 godina, to je bio klub u usponu i sa velikim ambicijama i željama. Sa ovim klubom sam po prvi put postao prvak države i velika čast mi je i zadovoljstvo što sam bio dio najuspješnijeg tima Olympa u istoriji

Njegov trener Miodrag Čeko takođe je imao samo reči pohvale za svog plivača

Ovo je peti plivač u protekle tri godine iz našeg kluba, koji je uspio da upiše jedan od najvećih fakulteta u svijetu, između ostalog i zahvaljujući uspjesima u vodi . Luki koji je sa nama 10 godina želimo puno uspjeha da pliva i van bazena


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *