0

Mali Stefan Vuković ljubitelj plivanja na otvorenim vodama

Jedanaestogodišnji Stefan Vuković trenira u plivačkom klubu Delfin iz Šapca međutim ono što je posebno za jednog ovako mladog plivača je da rado bazen zamenjuje otvorenim vodama.

Stefan uživa u prirodi i ne boji se hladnoće pa je tako prošle nedelje prvi put testirao neopransko odelo u vodi od samo 5 stepeni na Adi Ciganliji. 

Mali delfin na Adu je došao da promoviše The authentic Belgrade open water race pa smo tada imali priliku da mu postavimo nekoliko pitanja 

Kako si počeo da plivaš napolju, na otvorenim vodama?

Na otvorenim vodama  počeo sam da plivam 2019 godine kada sam se prijavio na maraton u Kostolcu- Viminacium Open Water. Prijavio sam se na trku Kids Mamut Vika na 400m i osvojio 1.mesto. Bilo je lepo organizovano, medalje su bile simbolične i unikatne što mi se veoma dopalo. To je bilo moje prvo iskustvo na otvorenim vodama.

Već smo čuli da su mu otvorene vode draže od bazena pa nas zanima zašto je to tako?

Više volim da plivam na otvorenim vodama  zato što je uzbudljivije, zanimljivo je videti i proći kroz tu prelepu prirodu  i osećati se slobodno.

Šta je najlepše a šta najteže kod plivanja na otvorenom?

Najlepša je ta priroda i reka u kojoj plivam  a najteže su  neke trke koje se plivaju kružno pa je jedan deo uzvodno  i struje budu veoma jake u vodi.

Da li ima nekog uzora ili omiljenog plivača?

Na bazenu mi je omiljeni stil delfin pa volim da gledam Milorada Čavića kako je nekada plivao.

Koji su tvoji ciljevi i želje za budućnost?

Moja želja je da plivam sve moguće maratone, a cilj mi je i da jednog dana   isplivam celu distancu našeg maratona Jarak-Sabac od 19 kilometara.


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *