0

Martina Bukvić uspešna u Barseloni

Mlada plivačica Srbije i trenutno jedna od najperspektivnijih juniorki imala je svoj debi na Mare Nostrum turneji.

Martina je kao jedna od najmladjih takmičarki u Barseloni opravdala očekivanja i u dve discioline, 100 i 200 metara prsno izborila B finala.

Njen trener Bojan Počuča dao nam je kratku izjavu o Martininom nastupu

Poslednjih godinu i po dana, zbog cele situacije sa Kovidom Martini su izmakli nastupi na većim takmičenjima za koje je imala isplivane norme, Komen, Evropsko Juniorsko i EJOF. Baš iz tog razloga je odlazak u Barselonu planiran za sticanje iskustva među jakom konkurencijom. Ciljevi su nam bili i plasman u finale i što kvalitetniji nastup iz punog treninga. Na obe trke 100 i 200 prsno izborila je B finale, dok nam je rezultat 2.32.99 odličan pokazatelj da je na dobrom putu za ciljno takmičenje ove sezone, Evropsko Juniorsko u julu.

Kompletne rezultate takmičenja u Barseloni možete pogledati OVDE


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *