0
02.06.2016. SAD Mina Mastilović

Michael Phelps proverava formu u Austinu

Najbolji plivači Amerike biće veoma zauzeti ovog vikenda. Naime, u SAD će se od 3. do 5. juna održavati dva velika takmičenja “2016 Longhorn Elite Meet” u Austinu i još jedan deo “Arena Pro Swim Series” i to podeljen dve lokacije Indianapolis i Santa Clara-u.Većina američkih plivača odlučila je da proveri svoju formu pre “Olimpyc Trials”-a.

Michael Phelps i Missy Franklin najavili su svoje učešće u Austinu. Phelps će nastupati na 100 i 200m slobodno, 100m delfin i 200 mešovito.

Na prijavnoj listi takmičenja mogu se videti i imena velikog broja plivačkih zvezda kao što su Matt Grevers, Allison Schmitt, Lotte Friis

Rezulate sa “2016 Longhorn Elite Meet” možete videti OVDE.

Na drugoj strani, takmičenje Arena pro serije u Indianapolisu takođe je privuklo veliki broj elitnih plivača iz Amerike ali i inostranstva uključujući Cody Millera, David Plumera, Arkady Vyatchanina, Kanađane Santo Condorellija i Brittany MacLean kao i mlade nade NCAA-a Lilly King, Kelsi Worrell i Leah Smith.

Rezultate ovog takmičenja možete pratiti OVDE.

 

Izvor slike: trbimg.com


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *