0

Michael Phelps pruža podršku Grant Hacket-u nakon incidenta u avionu

Izvor članka: http://www.smh.com.au/

Izvor fotografije: Getty Images

Australijska plivačka legenda i jedan od najboljih ”distance” plivača svih vremena Grant Hacket, nakon incidenta u avionu, gde je imao fizički sukob sa jednim od putnika na letu ”Virgin Airways” kompanije.

Jedan od kolega koji je pružio podršku Hacket-u, je niko drugi do olimpijske legende Michael Phelpsa-a.

Hacket je rekao da je Phelps velika inspiracija za povratak u bazen. Phelps je imao svojih problema, koji se čini da sada proživljava Hacket.

“On mi je velika podrška i pravi prijatelj. Ja ću uvek biti uz njega, kao i on uz mene u ovakvim situacijama. Razmenili smo poruke i održavamo kontakt. ,” Hackett je rekao za Fairfax Media.”On je sada stabilan, ali je svakako imao svoje uspone i padove. Svako živo biće ima svoje loše trenutne. Nije ni sa sportistima drugačije. Samo zato što nešto jako dobro radimo i zbog toga smo postavljeni na pjedestal od strane javnosti, ne znači da nismo ljudska bića. I mi (sportisti) imamo svoje emocionalne prepreke i iskušenja.” rekao je Hacket

Pored podrške Phelps-a, Hackett je izjavio da će potražiti i profesionalnu pomoć.

Hacket nije uspeo da izbori mesto u Australijskom timu za Rio, nakon čega je izjavio da se po drugi put povlači iz plivačkog sporta.


Radovan Siljevski

Radovan Siljevski rođen je 17.07.1986. u Beogradu. Sa 14 godina krenuo je sa plivanjem u plivačkom klubu “Partizan”. Kada je krenuo da trenira, izgledi nisu bili najsjajniji da bi mogao da uradi nešto na plivačkoj sceni. Posle par godina, počinje da trenira sa prvim timom pod trenerom Matije Koprivicom, i osvaja zlatnu medalju na juniorskoj Balkanijadi. Već sledeće godine izborio je mesto u nacionalnom timu tada Srbije i Crne Gore, a 2007. kvalifikovao se za Olimpijske igre u Pekingu. Nakon Pekinga beleži finala Evropskog prvenstva, Mediteranskih igara i Univerzijade...

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *