0

Moguća suspenzija za troje australijskih plivača

Plivački savez Australije je potvrdio da je troje njihovih plivača trenutno pod istragom anti-doping agencije i da im preti moguća dvogodišnja suspenzija jer nisu obavestili nadležne o promeni prebivališta, te su propustili tri doping testa u poslednjih godinu dana. Iako niko nije zvanično potvrdio o kojim plivačima se radi, postoje sumnje da su u pitanju osvajačica srebrne medelje iz Rija na 200 delfin – Medlin Grovs, dvostruki olimpijac Tomas Frejzer Holms, kao i plivač na otvorenim vodama – Džerod Purt.

Mark Anderson, predsednik Plivačkog saveza Australije, izrazio je razočaranost situacijom u kojoj su se našli njihovi sportisti:

Plivački savez Australije je veoma vredno radio kako bi razvio profesionalizam i poštovanje u sportu. Deo tog profesionalizma je osiguranje da je svaki sportista dostupan i odgovoran da obavesti nadležne o svom trenutnom prebivalištu kako bi ljudi koji vrše doping testove mogli da ih kontaktiraju i testiraju kada god je potrebno. Veoma je razočaravajuće što ovo nije ispoštovano kako je trebalo.

Svi sportisti koji se nalaze u bazi nacionalnih anti-doping agencija su dužni da sat vremena dnevno (u periodu između 5 ujutru i 11 uveče) budu dostupni za eventualne testove.


Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas, a potom i Matematički fakultet. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *