0

Na pomolu kraj saradnje izmedju Hosszu i Tusupa

Višestruka svetska i Olimpijska šampionka Katinka Hosszu trenutno se nalazi u Majamiju gde trenira bez svog višegodišnjeg trenera i muža Tusup Shane-a.

Kako su mađarski mediji izveštavali predhodnih dana njihov brak je ušao u tešku fazu zbog čega je Katinka sama otputovala u SAD dok je Shane ostao u Budimpešti gde vodi treninge kluba ‘Iron Aquatics’.

Ovakava promena u trenažnom procesu jedne od najboljih plivačica Sveta mogla bi značajno da utiče na njene rezultate s obzirom da je Katinka od početka uspona karijere radila isključivo pod nadzorom Tusupa.

Hosszu je na društvenim mrežama objavila i pismo kao odgovor na naovde mađarske štampe u kom objašnjava trenutnu situaciju a koje prenosimo u verziji na engleskom jeziku

 Dear fans, 

In recent days, there have been several articles in the press that we haven’t commented on. Today, however, some texts have crossed a line, so we would like to clarify the situation before the of further falsehoods.
It is true that our relationship is going through a difficult time.
It is true that, in the meantime, the Iron Aquatics trainings are organised in all groups.
Since we can’t say more at this moment, the bul door will be covered by the harsh and all-ground assumptions.
We promise you, if we have something to say, we will be inform those who have concerns. In the meantime, we ask for all those speculating about us to exhibit strong reservations.

Thank you,
Katinka HosszuShane Tusup


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *