0

Nađa Lazarević i Tamaš Farkaš najbolji na 5km

U subotu, 22.januara na bazenima Nacionalnog trenažnog centra na Košutnjaku, održano je Prvenstvo srbije na 5 kilometara.

Plivači, iz 13 klubova, tačnije njih 34 odmerilo je snage u ovoj, najdužoj, bazenskoj disciplini a apsolutni pobednici bili su Nađa Lazarević u ženskoj i Tamaš Farkaš u muškoj konkurenciji. Ukupni pobednici po uzrasnim kategorijama su sledeći

Apsolutna:
1. Nađa Lazarević i Tamaš Farkaš
2. Maša Cvetković i Marko Todorović
3. Divna Šimšić i Vidoje Putić

Juniorke 3:
1. Nađa Lazarević
2. Lana Gavrilović
3. Anja Radojević

Juniori 2:
1. Divna Šimšić i Marko Todorović
2. Lara Šulc i Vidoje Putić
3. Aleksandra Kobilarev i Stefan Nićin

Juniori 1:
1. Maša Cvetković i Mateja Mihajlović
2. Reka Varga i Aleksandar Nikolić
3. Andrea Davidović i Mateja Milenović

Nakon trka na 5000 metara održana je i trka za masters plivače na 1500 metara a kompletne rezultate svih trka možete pogledati OVDE.


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *