0

Najmlađi plivači nastupali na Sharks kupu

Na Olimpijskom bazenu u Sarajevu u subotu su nastupali najmlađi plivači iz Bosne i Hercegovine kao i gosti iz Crne Gore i Albanije. Ukupno 460 plivaca mlađih od 13 godina plivalo je na bazenu Otoka.

Takmicari do 7 godina nastupali su u trkama sa daskicama dok su se oni godinu stariji takmičili na 25 metara slobodno. Plivači između 9 i 13 godina imali su pravo nastupa na 50 i 100 slobodno kao i na 50icama ostala tri stila.

Ekipno najuspešnija bila je ekipa Sport Time iz Sarajeva, na drugom mestu završilo je Jadran iz Herceg Novog a na trećem mostarska Orka.

Na takmičenju je nezvanično postavljen i jedan rekord Crne Gore. Naime, Daniel Adrović plivao je 50 metara delfin 32.63 što je najbolje ostvarenje do sada za dečake do 12 godina.

Kompletne rezultate ovog takmičenja možete pogledati OVDE.


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *